4. kolo hokejovej Tipsport extraligy

26.09.2012 Celý región

MsHK DOXXbet Žilina - HK Poprad 4:3 (0:0, 2:2, 2:1)
Góly: 29. Krajči (V. Škoda, Lažo), 37. Krajči (V. Škoda), 42. Lažo (Krajči, Sekáč), 42. Varga (Troliga) - 30. Pentikäinen (D. Skokan, J. Špelda), 35. D. Buc (Gaborčík), 52. D. Kramár (D. Buc)
Vylúčení: 5:6 na 2 min
presilovky: 0:0
oslabenia: 0:2
rozhodovali: Müllner - Šefčík, Zvrškovec
896 divákov
 
Žilina: Johanes - Brcko, Devečka, Dlouhý, Harant, Sekáč, Staňo - T. Sýkora, Troliga, Varga - Horanský, V. Škoda, Lažo - Michal Važan, Valášek, Krajči - Drábek, Hájnik, M. Drevenák
Poprad: Nikkilä - R. Suchý, M. Šterbák, Kovačevič, D. Kramár, J. Špelda, Pentikäinen, M. Kurali, Gaborčík - R. Tomas, Klouda, D. Skokan - S. Takáč, Koskinen, Sabolič - Macejka, D. Buc, Matúš Paločko - Gápa, Rapáč, Homa
 
Žilina 25. septembra (TASR) - Žilinčania začali aktívnejšie, pokus Laža a následnú dorážku Škodu však zlikvidoval Nikkilä. O malú chvíľu Horanský takmer prekvapil brankára hostí, ale jeho strela skončila na žrdi. V ďalšom priebehu prvej tretiny sa hral bojovný hokej bez výraznejších šancí. Optickú prevahu mali domáci, po vylúčení Tomasa nenašiel recept na popradského gólmana Lažo. Pred sirénou sa predviedol aj domáci Johanes, ktorý vytiahol semafor proti Suchého delovke od modrej v presilovej hre.

Aj do prostrednej časti vstúpili mužstvá opatrne. Ojedinelú príležitosť nevyužil v prečíslení dvoch proti jednému Skokan. V 28. minúte prenikol Škoda a po jeho prihrávke Krajči nedal Nikkilämu žiadnu šancu. Radosť domácich trvala len 92 sekúnd, kedy vo vlastnom oslabení napriahol na modrej Pentikäinen a tvrdou strelou prestrelil Johanesa. V 35. minúte išli hostia dokonca do vedenia, keď po chybe žilinskej obrany presne zakončil Buc. Žilina kontrovala o rovné dve minúty, keď Krajči vymietol ľavý horný roh súperovej brány a svojim druhým gólom vyrovnal.

Popradčania absolútne nezvládli úvod tretieho dejstva. Domácich dostal najskôr do vedenia po nezištnej Krajčiho prihrávke Lažo, aby o ďalších 26 sekúnd okamžite po vhadzovaní zvýšil na rozdiel dvoch gólov Varga. Podtatranci mali možnosť znížiť v stosekundovej početnej výhode o dvoch hráčov, ale Žilinčania sa v nej s prehľadom ubránili. Kapitulovali však znovu v oslabení, keď v 52. minúte vystrelil Špelda a s prispením ľavej žrde skončil puk v sieti. To bolo ale od Popradu všetko. V záverečnej hre bez brankára si súvislý tlak vytvoriť nedokázal a Žilina si tak pripísala do tabuľky prvé víťazstvo v riadnom hracom čase.

Hlasy trénerov:

Ladislav Spišiak, tréner Žiliny: "Dve tretiny sa hral taktický hokej. Obe mužstvá sa zamerali na bránenie zo stredného pásma. Tretia tretina bola živšia, ozvali sa aj diváci, ktorým sa hokej začal páčiť. Upozorňoval som, že Poprad hrá agresívne v oslabení. Práve vo vlastnej početnej výhode sme dvakrát inkasovali. To sa nám v budúcnosti nemôže stávať."
Jozef Škrak, tréner Popradu: "Zápas začal opatrne z oboch strán. Prvá tretina sa niesla vo vyčkávacom tempe, druhá pokračovala podobne. Hoci sme sa dostali do vedenia, neprodukovali sme hokej, na ktorý máme. Dva góly sme dostali po štandardných situáciách po vhadzovaní. Počas celého duelu sme si však nedokázali vytvoriť súvislejší tlak a výraznejšiu príležitosť, preto domáci zaslúžene zvíťazili."
 
HC'05 Banská Bystrica - HK 36 Skalica 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Góly: 42. Heizer (Nemček, Kolba) - 31. M. Bakoš (R. Školiak), 32. Holovič (Jaborník, Barák)
Vylúčení: 5:6 na 2 min
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: P. Jonák - Rovenský, V. Snášel
1258 divákov

Banská Bystrica: Slipčenko - Richter, M. Grman, Kubka, Bambúch, Ketner, Novajovský, Predajniansky, Styk - Jabrocký, Češík, Hvila - B. Jankovič, Heizer, Nemček - Lamper, Petro, Lunter - Šimun, Zigo, Michal Hlinka
Skalica: Kotvan - L. Kozák, Trška, Barák, Gabriš, I. Jankovič, Vyrúbalík, Jaborník, Srnec - M. Bartánus, R. Školiak, M. Bakoš - Kutálek, Stieler, M. Šátek - T. Višňovský, A. Kudrna, Preisinger - J. Jurík, Holovič, R. Konečný
 
HK Nitra - MHC Mountfield 5:4 po predĺžení (2:1, 1:1, 1:2 - 1:0)
Góly: 8. M. Segľa (T. Chrenko, Jokila), 11. M. Kováčik (Stümpel, R. Tománek), 23. König (T. Chrenko), 55. M. Segľa (Jokila, König), 65. M. Kováčik (Stümpel) - 8. Pukalovič (Markovič), 27. Pukalovič, 43. Fadrný (Jonák), 50. T. Petruška (Vartovník, M. Beran)
Vylúčení: 6:7 na 2 min, navyše T. Chrenko (Nitra) 5 min za pichnutie
presilovky: 2:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Goga - Brath, Tvrdoň
2122 divákov
 
Nitra: Žigárdy - König, M. Bača, Vosátko, Ordzovenský, Rais, Trefný, F. Kuzma, Bene - Jokila, T. Chrenko, M. Segľa - R. Tománek, Stümpel, M. Kováčik - Pupák, Hamrák, Mašlonka - Kadura, Podstavek, Kmeč
MHC Mountfield: Šúrek - A. Novotný, Beňa, Pukalovič, Tupý, Slávik, Perniš, Zukal, M. Danko - T. Petruška, M. Beran, Vartovník - Markovič, M. Hollý, Mikušovič - Jonák, Horský, Fadrný - Kentoš, Dírer, Murček 
 
Nitra 25. septembra (TASR) - Prvú šancu zápasu mali domáci, keď v 6. minúte Pupák posunul puk Hamrákovi, no ten sám pred Šurekom skórovať nedokázal.

O dve minúty sa Nitra už ujala vedenia, keď po prihrávke Tomáša Chrenka nezaváhal Martin Segľa. Domáci sa tešili iba 13 sekúnd, pretože Markovič našiel prihrávkou spoza bránky Pukaloviča a ten spomedzi kruhov prestrelil Žigárdyho. V 11. minúte bol blízko ku gólu Stümpel po Vosátkovej strieľanej prihrávke, no Šurek bol pozorný. V tej istej minúte však Nitrania predsa len skórovali, Kováčik ušiel a po jeho blafáku domáci opäť viedli.

Na začiatku druhej tretiny pridali domáci ďalší gól, keď v presilovke zvýšil na 3:1 tvrdou a presnou strelou König. Nitra vyvinula v ďalších minútach obrovský tlak, no paradoxne inkasovala, keď Markovič najskôr nenamieril presne, no následná strela Pukaloviča skončila kontaktným gólom hostí - 3:2.

V úvode tretej časti stretnutia hostia vyrovnali, po prihrávke Jonáka skóroval Fadrný - 3:3. O dve minúty mohol ofenzívnu Nitru dostať znovu do vedenia Kováčik, no po Stümpelovej prihrávke mu blafák nevyšiel, naopak, skórovali hostia, keď v polovici tretej tretiny otočili Petruškom na 3:4. V 55. minúte Nitrania predviedli peknú akciu, keď Konig posunul puk Jokilovi a po jeho okamžitej prihrávke vyrovnal bez prípravy Segľa - 4:4.

Po nerozhodnom stave na konci tretej tretiny nasledovalo predĺženie, v jeho 4. minúte nepremenil domáci Kováčik trestné strieľanie, no vzápätí si to vynahradil, keď tečoval strelu Stümpela za Šurekov chrbát - 5:4.

Hlasy trénerov

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Prvých 40 minút to bol festival nepremenených šancí, Martin stiahol naše vedenie, napokon sa nám zápas podarilo zvrátiť v nás prospech. Sme radi za dva body."
Róbert Pukalovič, tréner Martina: "Pred zápasom sme nemali veľké oči, Nitra bola v pohode, hrala pred fantastickým publikom. Mojim hráčom ďakujem za predvedený výkon, ale upozornil som na ich veľké chyby. Ideme však ďalej, je sa od čoho odraziť."
 
ŠHK 37 Piešťany - HKm Zvolen 3:4 (2:2, 0:0, 1:2)
Góly: 6. S. Saliji (V. Nemec), 11. T. Melichárek (Urban, Brňák), 48. S. Saliji (Drgoň, Tatar) - 8. Brabenec (Podkonický, Puliš), 15. Podkonický (P. Hraško, Brabenec), 42. L. Jurík (Michal Chovan), 51. L. Jurík (Juraško, Brabenec)
Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Drgoň 10 min za nešp. správanie, H. Ručkay (Piešťany) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku
presilovky: 2:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Štefík - Kacej, Výleta
2393 divákov
 
Piešťany: Tomek - Urban, Brňák, Drgoň, Filip, Cuník, A. Kolník, Bučka, A. Hruška - Stupka, T. Melichárek, Tatar - H. Ručkay, Otčenáš, J. Ručkay - Chylo, Peško, Haring - Jánoš, V. Nemec, S. Saliji
Zvolen: Šimko - Juraško, P. Hraško, Pokovič, Výborný, Šiška, Mucha, Síkela, Ťavoda - Puliš, Brabenec, Podkonický - Peter Zuzin, L. Jurík, Michal Chovan - Škvaridlo, M. Jurík, Ľubor Zuzin - Méry, Huňady, Martin Ďaloga 
 
Piešťany 25. septembra (TASR) - Domáci začali aktívne, strelili aj prvý gól zásluhou Salijiho.
Hostia však o dve minúty vyrovnali. V druhej polovici tretiny Melichárek dorazil v presilovke Hurbanovu strelu od modrej do bránky hostí a zvýšil na 2:1. Hosťom sa však podarilo vyrovnať po šťastnom góle Podkonického. V druhej tretine mali od začiatku prevahu domáci, svoje veľké šance ale nevyužili Otčenáš ani Haring. V rozlete ich pribrzdil faul H. Ručkaya na Huňadyho, po ktorom hrali Zvolenčania 5 minútovú presilovku, v nej však nič nevymysleli a po druhej tretine tak bolo 2:2.

Hneď na začiatku tretej tretiny využil Cuníkovo zlé vyhodenie puku Chovan, ktorý prihrával L. Juríkovi do čistej čance. Domáci po góle ožili, zvýšili aktivitu a podarilo sa im vyrovnať v presilovke o dvoch hráčov, ktorú využil Saliji. Rozhodujúci gól však strelili hostia, ktorí dokázali tiež využiť presilovku o dvoch hráčov. V záverečnom tlaku domácich takmer skóroval Nemec, trafil však iba žŕdku Šimkovej bránky a Piešťany tak prehrali na domácom ľade 3:4.

Hlasy trénerov
Milan Klement, tréner ŠHK: "Dnes to bol solídny zápas. Mali sme využiť tlak v druhej tretine, čo podľa mňa rozhodlo o výsledku zápasu. V tretej tretine sme urobili hrubú chybu, súper sa dostal do vedenia, podarilo sa nám síce vyrovnať, ale dostali sme gól v presilovke o dvoch hráčov. Myslím si, že sme hrali lepšie ako Zvolen, ale opäť sme bez bodu."
Peter Mikula, tréner HKM: "Vedeli sme, že Piešťany sú v eufórii, to nám robilo veľké problémy, hlavne v druhej tretine. Tú sme našťastie ustáli a podarilo sa nám vyhrať gólom v presilovke."
 
Dukla Trenčín - HC Košice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 55. E. Bagin (Tybor) - 13. Marcel Haščák (Kuběna, Pašek), 49. Pašek (Marcel Haščák)
Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše O. Mikula (Trenčín) 10 min za napadnutie zozadu
presilovky: 1:0
oslabenia: 0:0
rozhodovali: D. Konc - Valach, Holienka
1610 divákov
 
Trenčín: Kristín - T. Bokroš, Imrich, E. Bagin, E. Bednár, Bombic, Biro, Habšuda, Ďurkech - Fabuš, Stantien, Pardavý - Tybor, Sojčík, J. Gašparovič - B. Mravík, Adamec, O. Mikula - Koyš, M. Nemčík, Jakúbek
Košice: Hylák - Deyl, D. Brejčák, Kolba, Martin Chovan, Michal Novák, M. Takáč, M. Macejko - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Mlynarovič, Marek Slovák, R. Jenčík - Kuběna, Marcel Haščák, Pašek - Gmitter, E. Piatak, Marcel Baláž
 
Trenčín 25. septembra (TASR) - V televíznom derby začala Dukla neúspešným náporom, naopak, v pohode hrajúci hostia otvorili skóre v 13. minúte zásluhou Haščáka.
V ďalšom priebehu úvodného dejstva si oba tímy vypracovali šance, ale bez úspešného zakončenia. V druhej časti mala miernu prevahu opäť Dukla, ale jej hráči neboli dôrazní v zakončení. V útoku sa nedarilo ani Košičanom a tak sa tretina skončila bez gólov. Domáci sa snažili tvoriť aj v tretej časti, no Košice ich bez väčších problémov držali na dištanc. Trochu zlepšenia prišlo v 45. minúte, keď obe družstvá hrali oslabené o jedného hráča, šance však ostali nevyužité.

V 50. minúte pokračoval nápor Dukly, vyrovnávajúci gól však nepadol a zmena nastala na opačnej strane, keď Pašek vsietil druhý gól Košíc. Päť minút pred koncom domáci Bagin ešte znížil, no Trenčín už na body nedosiahol.

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "V stretnutí sme, ako vždy v poslednom čase, strelecky sklamali. Malou útechou je len viacero šancí na góly, ale bez úspechu. Musíme nacvičovať záverečnú fázu útočných akcií."
Radim Rulík, tréner Košíc: "Mali sme menšie obavy z priebehu hry, ale dobrou obranou sme domácich nepustili do vyložených šancí. Z troch bodov, ktoré sme získali máme radosť."
 
KlubZVVpPpP B
1.Nitra  5  
  4  
  1  
  0  
  0  
  26:11  
14
2.Zvolen43100 18:1111
3.Košice43001 16:129
4.Skalica53002 16:199
5.Ban. Bystrica52102 15:108
6.MHC Mountfield52012 12:177
7.Piešťany42002 19:156
8.Žilina41021 12:165
9.Poprad41003 12:133
10.Trenčín40004 9:180
 
 

Vyberte región